Сирні пончики: улюблені ласощі дитинства

Сирні пончики - це смачні ласощі, які люблять дорослі та діти. Вони виходять із хрусткою скоринкою зверху, але залишаються дуже м'якими та ніжними всередині. З однієї пачки сиру можна приготувати цілу гору сирних пампухів, що, безсумнівно, потішить усіх членів сім'ї.

Сьогодні я вас хочу здивувати та потішити рецептом пампушок. Вони мають незвичну форму та склад тіста. Такі сирні пончики надзвичайно смачні та ароматні, вони відрізняються від класичних смажених круглих пиріжків. Приготувати їх досить просто та легко. Для цього лише потрібні всі інгредієнти за рецептом, дрібка вашого терпіння та багато кілограмів гарного настрою.

Загалом на приготування цих крихітних сирних пампушок ви витратите не більше години, адже тісто просте, готується на розпушувачі. Основна складність полягає в тому, щоб виліпити пиріжки маленькими, рівними та красивими. Не менш важливим є й те, що пампухи мають гарно обсмажитися і не згоріти. Тому на цьому етапі будьте гранично уважними. Такі мініатюрні сирні пампушки сподобаються всім, хто матиме змогу їх скуштувати, особливо будуть вражені діти.

Мій  🥨канал у Telegram

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт
  • цукровий пісок — 65 г
  • сир (будь-якої жирності) — 180 г
  • борошно — 140 г
  • розпушувач — 4 г
  • сіль — 1г
  • соняшникова олія (для смаження) — 500 мл

Як приготувати сирні пончики :

У чисту ємність розбиваємо два курячих яйця.

Додаємо до них цукровий пісок. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера на високій швидкості. Робимо це кілька хвилин, щоб яйця посвітлішали і збільшилися в об’ємі.

Сир перетираємо через дрібне сито, щоб позбутися грудочок і зернистої структури.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥨 Сирні рогалики з шоколадом, волоськими горіхами та фініками

З’єднуємо яєчну суміш із перетертим сиром.

Ретельно перемішуємо до однорідності.

Вводимо просіяне борошно в один прийом і розпушувач.

Замішуємо тісто. Воно вийде липким, але більше борошна додавати не варто, інакше пампушки вийдуть не такими м’якими та повітряними.

Відщипуємо від тіста невеликі шматочки, формуємо з них кульки і викладаємо на тарілку, тацю або обробну дошку. Це дуже зручно робити, присипаючи щоразу руки борошном. Для одного пончика знадобиться приблизно 1 ч. л. тіста.

Кульки більшого розміру робити не рекомендується, інакше вони можуть не встигнути пропектися всередині під час смаження. У каструлю наливаємо соняшникову олію. Ставимо на середній вогонь розігріватися. Краще брати каструлю або ківш маленького розміру, щоб була менша витрата соняшникової олії.

Опускаємо сирні кульки в розігріту олію. Обсмажуємо їх з усіх боків до рум’яного кольору.

Готові пончики викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.

ЩЕ ПОНЧИКИ: 🥨 Сирні пончики з вишневою начинкою – чудова страва на сімейний обід

Присипаємо сирні кульки цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Оцените статью
Секрет Вкуса
Сирні пончики: улюблені ласощі дитинства
Рулет из куриных бедер c омлетными блинами и кукурузой