Любителям швидких та смачних сніданків цей омлет у лаваші обов’язково сподобається. Як наповнювач можна взяти що завгодно. Будь то варене або копчене м’ясо, сосиски, в’ялені томати або сир. В ідеальному омлеті на 1 яйце молока на 1 яйце беруть стільки, скільки поміщається в половинку шкаралупки від розбитого яйця. Я так і зробила. Його можна легко взяти з собою на роботу або пікнік, він ситний і яскравий, дуже смачний. Куштуйте та діліться вашими враженнями! Удачі!
Мій канал у Telegram
Інгредієнти:
- Лаваш 1 шт. (тонкий)
- Куряче філе 2 шт. варене; половинки
- Перець болгарський 0,5 шт. або паприка
- Маслини 7-10 шт. без кісточок
- Олія олійна 2 ст. ложки
- Яйце велике 4 шт.
- Сіль, перець чорний мелений
- Молоко 50 мл
- Сир твердий 70-100 гр
Як приготувати омлет у лаваші:
Підготуйте продукти. М’ясо підійде або відварене, або запечене, можна урізноманітнити шматочками яловичини або свинини. У мене відварна курка.
Візьміть один великий лаваш, кулінарними ножицями виріжте коло (за діаметром більше за форму для випічки), щоб вийшла тарілочка.
У мене залишився хороший шматочок лаваша, я зробила другий шар, таким чином і пиріг буде міцнішим, і лаваш не пропаде. Змастіть лаваш рослинною олією. Поріжте куряче філе на великі шматочки. Розподіліть по дні пирога.
ЩЕ ПИРІГ: 🥨 Пиріг «Равлик» з лаваша, з фаршем та грибами з сиром
Поріжте кубиками половинку солодкого перцю. Маслини можна залишити цілими, а можна порізати на половинки. Я згадала, що в мене є трохи зеленого замороженого зеленого горошку і додала його. Але це за бажанням, можна і не додавати.
Яйця вінчиком з’єднайте з молоком і сіллю, покладіть улюблені спеції, я додала дрібку прованських трав.
Залийте омлетною масою пиріг.
Випікайте за 180 градусів хвилин 15, білок має схопитися. Дістаньте пиріг, щедро посипте його сиром і відправте ще на 5 хвилин у духовку. Пиріг готовий!
Дайте йому трохи охолонути, а потім обережно витягніть із форми — і до столу!
ЩЕ ПИРІГ: 🥨 Смачний панський пиріг із лавашу та фаршу. Геніальний рецепт, без зайвої метушні з тістом
Дуже смачний пиріг у холодному вигляді. Спробуйте!🥨