Дуже смачні запечені котлети: готую з будь-якої нагоди сім’ї та гостям завжди подобається

Що може бути смачнішим за власноруч приготовані запечені котлети з фаршу яловичини та свинини? Як ми любили бабусині й мамині котлетки в дитинстві! Звичайно, зараз продається готовий фарш, але все ж таки зроблений удома, з обраного вами м'яса - безсумнівно, набагато смачніший. Ніжні котлети, приготовані за цим рецептом, виходять рум'яними, соковитими і просто тануть у роті! Такі котлети із задоволенням їстимуть і дорослі, і діти!

Котлети мені, здається, готує кожна господиня, цю страву сміливо можна назвати найпопулярнішим сімейним рецептом. І кожна господиня має свої секрети в приготуванні. Сьогодні ми будемо готувати неймовірно смачні запечені котлети. Котлети виходять дуже соковиті, ароматні і великим плюсом у цьому рецепті є те, що котлети не смажимо, а запікаємо в духовці.

Яловичину беріть пісну, а свинину — з жирком. Пропорції видів м’яса — на ваш розсуд. Булочка або скибочки батона, додані у фарш, роблять котлети соковитішими і смачнішими, не даючи під час готування витікати соку. Яйце додавати не рекомендую, воно, звісно, «зв’язує» фарш, але й робить котлети більш жорсткими. А щільності фаршу ми доб’ємося іншим способом. Страва справді виходить дуже смачною, і ви її маєте право доповнити картопляним пюре, кашею, макаронами або іншим гарніром.

Мій  🥨канал у Telegram

Інгредієнти:

  • Фарш свинина і яловичина 900 гр
  • Цибуля 1 шт
  • Сіль і спеції
  • Батон 2 шматочки
  • Молоко 50 мл
  • Вершкове масло 30 гр
  • Рослинна олія для жарки

Як приготувати запечені котлети:

Беремо білий батон перекладаємо в чашу і розриваємо на досить дрібні шматочки.(Краще використовувати вчорашній хліб або батон).

Заливаємо батон молоком і прибираємо в сторону, щоб гарненько розмочився. Цибулю очищаємо і розрізаємо на кілька частин.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥨 Соковиті та ніжні курячі котлети з сиром на сковороді

Беремо свинину і яловичину 50/50 і перекручуємо через м’ясорубку. Фарш перекручуємо вдруге через м’ясорубку, тільки вже з розмоченим батоном і ріпчастою цибулею. Як тільки фарш перекрутили два рази додаємо сіль і спеції за смаком (використовую будь-які спеції для м’яса і чорний мелений перець).

Гарненько відбиваємо фарш приблизно 10-15 разів, щоб у фаршу з’явилася хороша клейковина і він наситився киснем. Тоді котлетки будуть м’які та пишні. Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо його рослинною олією. Вологими руками формуємо котлетки, котлети не потрібно робити дрібними інакше будуть сухуваті. На кожній котлеті за допомогою ложки робимо борозни.

Зверху котлети рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом. Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при 180*.

Ось і все соковиті, ніжні та неймовірно ароматні запечені котлети готові!

ЩЕ КОТЛЕТИ: 🥨 Такі котлети ви ще не готували — з начинкою та в шубці

Бажаю всім приємного апетиту!🥨

Оцените статью
Секрет Вкуса
Дуже смачні запечені котлети: готую з будь-якої нагоди сім’ї та гостям завжди подобається
«Дырявый» бисквит с шоколадной глазурью