Свиняча грудинка в розсолі з часником гарячим способом

Закуска, яка підкорить будь-кого і кожного - поза конкуренцією! Сьогодні у нас дуже смачна свиняча грудинка, готуємо в розсолі гарячим способом. Рецепт досить простий. Єдиний недолік - страва буде готовою до дегустації тільки на 4 добу, але вона того варта. Грудинка виходить дуже смачною, ніжною і буквально тане в роті. Готую таке сало не вперше і вам рекомендую спробувати!

Існує чимало цікавих варіантів приготування страв зі свинячої грудинки. Я пропоную дуже вдалий рецепт засолювання грудинки в гарячому розсолі. Кількість спецій і прянощів можна регулювати на свій смак, щоразу отримуючи новий смак. Грудинка за такого способу приготування виходить дуже смачною, в міру солоною. Її можна подати на скибочці хліба, з гірчицею або іншими гострими соусами. Нарізана свиняча грудинка буде доречною і на святковому столі.

Мій  🥨канал у Telegram

Ингредієнти:

  • Грудинка свиняча 800 гр
  • Вода 1 л
  • Сіль 5  стол.л.
  • Цукор 2  стол.л.
  • Перець горошком 10 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.

Для обмазки:

  • Часник (або за смаком) 2 зубчики
  • Спеції сухі 2 .стол.л.

Як готується свиняча грудинка в розсолі з часником:

Підготуйте продукти. Грудинку візьміть красиву і смачну, вона вже в сирому вигляді має виглядати апетитно. Сіль беріть звичайнісіньку кухонну, велику, без йоду. Для обмазки грудинки можете взяти абсолютно будь-які спеції за смаком, у мене копчена паприка. Можна обмазати її готовою аджикою.

Одразу приготуйте розсіл, в якій буде солитися грудинка. Для цього в літр води всипте сіль, цукор, перець горошком, додайте лавровий лист. Якщо у вас багато м’яса, то кількість води збільште, відповідно збільшивши і кількість солі та цукру.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥨 Свинячий рулет з язиком та беконом

Поставте каструлю з розсолом на вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть розсіл 5 хвилин на невеликому вогні. Поки вариться розсіл, підготуйте м’ясо. Грудинку обмийте, обсушіть, добре поскобліть шкірку. Розріжте довгі смужки на 3-4 частини. Опустіть шматки грудинки в гарячий розсіл.

Зверху акуратно покладіть тарілку, а на неї встановіть будь-який вантаж. У мене це банка з водою. Як довго замочувати грудинку в розсолі? Залиште грудинку постояти добу при кімнатній температурі. А потім приберіть всю цю конструкцію в холодильник на 3-4 дні.

Після закінчення часу дістаньте м’ясо з розсолу, обсушіть його паперовими рушниками. Часник подрібніть за допомогою преса. Змішайте його зі спеціями і щедро обмажте цією масою шматки грудинки.

Загорніть грудинку в пергамент або фольгу і приберіть у морозилку на зберігання.

За необхідності діставайте і відрізайте потрібну кількість та подавайте до столу.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥨 Рулет зі свинячої грудинки – незрівнянна страва до святкового столу і на кожен день

Діліться рецептом із друзями, а своєю думкою — у коментарях! Приємного апетиту!🥨

Оцените статью
Секрет Вкуса
Свиняча грудинка в розсолі з часником гарячим способом
Песочный торт с заварным кремом из клюквы и апельсина