Існує чимало цікавих варіантів приготування страв зі свинячої грудинки. Я пропоную дуже вдалий рецепт засолювання грудинки в гарячому розсолі. Кількість спецій і прянощів можна регулювати на свій смак, щоразу отримуючи новий смак. Грудинка за такого способу приготування виходить дуже смачною, в міру солоною. Її можна подати на скибочці хліба, з гірчицею або іншими гострими соусами. Нарізана свиняча грудинка буде доречною і на святковому столі.
Мій канал у Telegram
Ингредієнти:
- Грудинка свиняча 800 гр
- Вода 1 л
- Сіль 5 стол.л.
- Цукор 2 стол.л.
- Перець горошком 10 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
Для обмазки:
- Часник (або за смаком) 2 зубчики
- Спеції сухі 2 .стол.л.
Як готується свиняча грудинка в розсолі з часником:
Підготуйте продукти. Грудинку візьміть красиву і смачну, вона вже в сирому вигляді має виглядати апетитно. Сіль беріть звичайнісіньку кухонну, велику, без йоду. Для обмазки грудинки можете взяти абсолютно будь-які спеції за смаком, у мене копчена паприка. Можна обмазати її готовою аджикою.
Одразу приготуйте розсіл, в якій буде солитися грудинка. Для цього в літр води всипте сіль, цукор, перець горошком, додайте лавровий лист. Якщо у вас багато м’яса, то кількість води збільште, відповідно збільшивши і кількість солі та цукру.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥨 Свинячий рулет з язиком та беконом
Поставте каструлю з розсолом на вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть розсіл 5 хвилин на невеликому вогні. Поки вариться розсіл, підготуйте м’ясо. Грудинку обмийте, обсушіть, добре поскобліть шкірку. Розріжте довгі смужки на 3-4 частини. Опустіть шматки грудинки в гарячий розсіл.
Зверху акуратно покладіть тарілку, а на неї встановіть будь-який вантаж. У мене це банка з водою. Як довго замочувати грудинку в розсолі? Залиште грудинку постояти добу при кімнатній температурі. А потім приберіть всю цю конструкцію в холодильник на 3-4 дні.
Після закінчення часу дістаньте м’ясо з розсолу, обсушіть його паперовими рушниками. Часник подрібніть за допомогою преса. Змішайте його зі спеціями і щедро обмажте цією масою шматки грудинки.
Загорніть грудинку в пергамент або фольгу і приберіть у морозилку на зберігання.
За необхідності діставайте і відрізайте потрібну кількість та подавайте до столу.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥨 Рулет зі свинячої грудинки – незрівнянна страва до святкового столу і на кожен день
Діліться рецептом із друзями, а своєю думкою — у коментарях! Приємного апетиту!🥨