Якщо ви хочете приготувати не тільки смачну, але ще й оригінальну закуску на святковий стіл, то візьміть на замітку рулет із яловичини з солодким перцем і волоськими горіхами . До складу начинки, крім горіхів, можна використовувати такі інгредієнти, як овочі, зелень, гриби, сир, чорнослив, курагу. Сьогоднішній рулет із яловичини з волоськими горіхами я буду готувати з додаванням солодкого болгарського перцю, цибулі та яйця. Такий рулет можна подавати як гарячим, так і холодним. Особливо оригінальний вигляд він має після повного охолодження та нарізки. На відміну від будь-яких інших м’ясних рулетів, цей рулет із яловичини матиме дещо своєрідний смак, якого надає йому волоський горіх.
Мій канал у Telegram
Інгредієнти:
- Яловичина (м’якоть) — 800 г
- Горіхи волоські (ядра) — 200 г
- Перець болгарський — 300 г
- Цибуля ріпчаста біла — 100 г
- Яйце — 1 шт.
- Сухарі панірувальні — 25 г
- Перець чорний мелений — 1/2 ч. ложки
- Мускатний горіх мелений — 1/2 ч. ложки
- Парика мелена — 1/2 ч. ложки
- Орегано сушений — 1/3 ч. ложки
- Сіль — за смаком
- Олія рослинна — 50 мл
Як приготувати рулет із яловичини :
Готуємо продукти. У процесі приготування нам знадобиться фольга, харчова плівка та міцна нитка. Вмикаємо духовку для розігріву до 180 градусів.
Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді 4-5 хвилин, помішуючи. Горіхи перекладаємо на обробну дошку, рубаємо ножем на середні шматочки.
ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥨 Рулет із курячих стегон з омлетними млинцями та кукурудзою
Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Перець розрізаємо і видаляємо плодоніжку, перегородки, насіння. Нарізаємо перець невеликими шматочками. У сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії, викладаємо перець і цибулю, обсмажуємо 3 хвилини, до м’якості.
Потім овочі злегка охолоджуємо. У мисці з’єднуємо обсмажені овочі, горіхи, яйце, панірувальні сухарі, сіль, орегано, половину мускатного горіха і чорного меленого перцю. Перемішуємо начинку до однорідності.
М’ясо промиваємо, добре обсушуємо. Робимо ножем у м’ясі надрізи, прорізаючи не до кінця, щоб його можна було розгорнути ширше єдиним пластом. Через харчову плівку відбиваємо м’ясо до товщини приблизно 1-1,5 см.
Розкладаємо начинку на м’ясний пласт, трохи не доходячи до країв.
Згортаємо м’ясний рулет і обв’язуємо його кулінарною ниткою або звичайною бавовняною, складеною в кілька разів.
У рослинну олію, що залишилася, висипаємо паприку, залишок мускатного горіха і чорного перцю. Добре перемішуємо. Змащуємо рулет отриманою пряною олійною сумішшю (трохи суміші залишаємо для повторного нанесення).
Обертаємо рулет фольгою і укладаємо у форму для запікання. Відправляємо форму в розігріту духовку на 1,5 години за 180 градусів.
Потім знімаємо фольгу з м’яса і змащуємо його олійною сумішшю, що залишилася. Повертаємо форму в духовку на 20 хвилин, за цей час ще кілька разів змащуємо рулет м’ясним соком із форми.
Запечений м’ясний рулет повністю охолоджуємо. Видаляємо нитку. Нарізаємо м’ясо не дуже тонкими шматочками.
ЩЕ РУЛЕТ: 🥨 М’ясний рулет з яйцем з фаршу та свинячої вирізки
Рулет із яловичини із солодким перцем і горіхами готовий. Викладаємо на блюдо і подаємо. М’ясний рулет чудово підійде до святкового столу.
Приємного апетиту!🥨