Сирний кекс з родзинками виходить з насиченим вершковим смаком. Тісто повітряне, ніжне, розсипчасте, водночас воно не кришиться, не сухе, і багато родзинок. Дуже смачний кекс, шкода що швидко з’їдається😋. Готується нескладно. Якщо ви не пробували, приготуйте і спробуйте!
Мій
канал у Telegram
Інгредієнти:
- Борошно ~150 г,
- Цукор 120 г,
- Вершкове масло 80 г,
- Сир 100 г,
- Сметана 50 г,
- Яйце 2 шт,
- Родзинки 100 г,
- Розпушувач 1,5 ч.л,
- Ванільний цукор 8 г,
- Сіль до смаку
- Розмір форми 24 х 11 см
Як приготувати сирний кекс з родзинками:
У промиті й підсушені на паперовому рушнику родзинки додаю 1 ст. л. борошна. Перемішую.

Струшую надлишки борошна.
ЩЕ КЕКС: 🥨 Арабський полуничний кекс з желе

Розбиваю в тарілку два яйця, додаю цукор, ванільний цукор і сіль.

Добре перемішую продукти вінчиком. Додаю вершкове масло, розтоплене. Знову перемішую вінчиком. Додаю кисломолочний сир і сметану. За бажання можна додати тільки сир, але сметана робить кекс ще ніжнішим.

Перемішую продукти, додаю розпушувач і частину борошна.

Перемішую, додаю решту борошна, знову перемішую і додаю родзинки.

Виливаю тісто у форму. У мене вона скляна, можна випікати в будь-якій іншій. Вирівнюю поверхню і ставлю кекс випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

У мене кекс випікається приблизно 40 хвилин, час випічки кексу залежить від особливостей вашої духовки і може трохи відрізнятися.
ЩЕ КЕКС: 🥨 Шоколадний кекс з апельсином – ніжний та ароматний

Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має виходити суха. Готовий кекс виймаємо з форми, викладаємо на решітку і даємо повністю охолонути. Остиглий сирний кекс посипаємо цукровою пудрою. Смачного! 🥨








